info@beogyn.rs

Vi ste ovde: Naslovna / Ginekologija Laparoskopija i histeroskopijaLaparoskopija i histeroskopija

Dijagnosticka laparoskopija sa ispitivanjem prohodnosti jajovoda

Dijagnosticka laparoskopija (kamera i instrumenti se ubace kroz mali rez na stomaku) se izvodi kod nerasjasnjenih stanja, bolova u stomaku i sumnje na endometiozu. Radi se i kod ispitivanja steriliteta kada se moze ispitati i prohodnost jajovoda. Intervencija traje do 30 minuta i pacijentkinja se otpusta kuci istog dana.


Dijanosticka histeroskopija

To je intervencija koja se radi ubacivanjem kamere i instrumenata kroz grlic materice da bi se ispitao urzok krvavljenja iz materice ili kod sumnje na odredjene promene u matericnoj duplji. Najcesce se istovremeno uzima i biopsija ili se radi kiretaza matericne duplje i kanala grlica materice. Intervencija traje 15-tak minuta, radi se u lokalnoj ili opstoj anesteziji i pacijentkinja se otpusta kuci neposredno posle intervencije.

 

Infertilitet (sterilitet)

Verovatnoća da će jedan par ostvariti trudnoću je 20% po menstrualnom ciklusu. Velike studije su pokazale da otprilike 85% parova ostvari željenu trudnoću u roku od godinu dana, a da preostalih 15% ima potrebu za odgovarajućim medicinskim tretmanom.

Beogyn
Top